Június eleje, 2010, Barcelona

2010.06.05. 02:32

2 napja vagyunk itt,  otthon már körbezsákolták a Margitszigetet, mi meg tátogunk a hétágra sütő nap alatt, és strandolást tervezünk.

Gyönyörű város. 13 évvel ezelőtt jártam erre, és akkor kihagytam a Güell parkot. Ma elmentünk, és megnéztük. A növényzet egyszerű (nem egy botanikus kert), természetes, szárazságtűrő fajok uralják az egészet, az építmények/díszítmények a giccset súrolják. Ráadásul kint van a fenében, eredetileg lakóparkot terveztek oda (100 évvel ezelőtt-így a növényeknek volt ideje kifejlődni).

Egy biciklitúrával fejeztük be a napot, és végre, a Citadella-park olyan, amilyennek egy ilyen színvonalú város parkja illik, hogy legyen. Szigorú a parlament előtt, és feloldódik a széleken; a 19. századi kút majdnem giccsbe hajló, de megbocsátható.

Az utolsó: igen, a villamospályát füvesítették!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hetvegikertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr342057752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása